Some One Else Ministries

 

2015-06 Reis

Reisverslag Hongarije van 21 tot en met 24 juni 2015   

Zondag vertrekt Sam naar Hongarije. Als hij aan komt is er direct de kerkdienst om 13.00 uur die tot 16.15 uur duurt. Er zijn vele getuigenissen en er komen mensen naar voren voor gebed. Het blijkt wel hard nodig te zijn dat de vloer eens wordt behandeld doordat mensen nu soms vallen op de grondvloer en daardoor vies worden.

Maandag uitgeslapen en samen met Toni en Norbert ontbeten en de rest van de dag gepraat over de werkweek. Verder ook nog gepraat over het verlangen van Toni en Peruska om naar Nederland te willen komen. De mogelijkheden voor hen onderzocht, maar die bleken financieel niet haalbaar. Een vervelend dilemma. Temeer daar zij er al langer naar verlangen om te komen en we nu tien jaar samen werken. Maar met dit verschil dat er geen echte reden is om hen naar Nederland te laten komen. Immers wij gaan naar Hongarije vanuit onze bediening en niet voor een vakantie. Terwijl dit voor hen anders zou zijn als er meer contact met een kerk zou zijn.

Dinsdag wordt er tijd genomen om te bekijken wat er in en aan het kerkgebouw gedaan kan worden tijdens de werkweek. Er is genoeg te doen, maar het moet realiseerbaar zijn, zowel financieel als in de dagen dat we er zijn. Besloten wordt dat het dak gedaan wordt, de gipsplaten die er nog steeds opnieuw aan bevestigd moeten worden, de glaswol en de richels en daarna wellicht nog de vloer, of de buitenombouw, het fundament, beton storten, de regenpijpen, e.d. We praten over het werk dat gedaan moet worden en plannen de werkweek in.
Verder opnieuw met Timea gepraat over haar toekomst en haar gewezen op de mogelijkheden om bij Atlantic Bridge een EVS jaar te kunnen gaan doen als ze dat wil. Dat zou met ingang van het komende jaar mogelijk zijn.

Woensdag gaat Sam weer terug. Het was een korte maar intensieve reis met veel overleg en besluiten.